sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Pukki vai pöllö mansikkamaan vartijana?

Tänä kesänä linnut ovat napostelleet kaikkia mansikoita, jotka näyttävät edes hiukan vaaleanpunaiselta. Söisivät edes koko mansikan, mutta ei. Rastasverkon läpi ne onnistuvat myös nokkimaan. Pitäisi tehdä verkon alle jonkinlaiset kaaret, jotka nostavat verkkoa ylöspäin ja silloin myöskään verkko ei tartu mansikoihin.

Myös muovikäärme on hankittuna käytävälle ja eilen tein Onnellisen Oliivin ohjeen inspiroimana pöllön, jonka laitoin aikansa eläneen "risupukin" kasvoiksi.


Saas nähdä mitä linnut tästä tuumaa.

Olin aamulla narulenkillä meidän Vilin kanssa, ja taas kissan metsästysvietit heräsivät kun heinikossa hiukan rapisi. Pelastin sitten Vilin kynsistä tämän pelästyneen sammakkoreppanan.

Photo: Nikon D800, 105 mm macro lens, f/7.1 at 1/250 s, ISO 320

Photo: Nikon D800, 105 mm macro lens, f/16 at 1/40 s, ISO 320
Mukavaa hellesunnuntaita!

4 kommenttia:

 1. Tuntuu että näihin isoihin sammakoihin ei enää törmää kuten lapsuudessa. Kaksi kertaa olen omassa pihassa nähnyt vaikka ihan landella asutaan. Loppukesästä niitä pieniä kyllä hyppii pihan täydeltä ja nurmikonleikkaus on karmaisevaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä noita näkyisi, ellei meidän Vili löytäisi niitä heinikon alta ojan pohjalta.

   Poista
 2. Hih...miten hauska mansikkamaan vartija :)
  Upeat kuvat Saku-sammakosta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se oli tänä aamuna niin hauska mansikkamaan vartija, että oli päästänyt kahteen otteeseen rastaan verkon sisäpuolelle. Sieltä minä nuo varkaat sitten pelastin. Pöllö oli varmaan tuumannut, että jäävät verkon sisäpuolelle todistusaineistoksi.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥