torstai 31. heinäkuuta 2014

Tammelan kaunotar kukkii!

Juhannuksen jälkeen kuolleeksi julistettu rungollinen Tammelan kaunotar on herännyt henkiin.


Keväällä tuo syreeni teki ihan pienet silmut, jotka kuivuivat eivätkä lähteneet kasvamaan. Puutarhamyymälässä ennustettiin, että unkarin syreeniin vartettu Tammelan kaunotar on paleltunut lumettomana talvena jalostuskohdastaan, sillä juurivesoja kuitenkin kasvoi.


Rungolliset syreenit ovat puutarhassamme istutettu kolmen ryhmään, joista reunimmainen tämä on. Puutarhamyymälässä lupasivat heinäkuun alussa yrittää tilata Tahvosilta vanhempaa rungollista syreeniä, sillä nuorempi erottuisi selkeästi tässä ryhmässä, koska syreenit ovat olleet paikoillaan jo viitisen vuotta ja nämä ovat erittäin hidaskasvuisia. Puutarhamyymälästä ei ole kuitenkaan kuulunut mitään, joten näyttäisi siltä, että saan perua tilauksen.


Eihän tämä syreeni mikään rehevä vielä ole, mutta toivossa on hyvä elää, että se jatkaisi vielä elon taivaltaan, sillä kaikissa oksissa on kuitenkin lehtiä ja pikkuruisia kukkiakin on useammissa oksissa.


Onko kenelläkään kokemusta, lähteeköhän syreeni tästä vielä kasvamaan normaalisti? Ainakin itse olen tällä hetkellä vielä toiveikas.

4 kommenttia:

 1. Hei!
  Ainakin normisyreeni on sangen voimallinen sitkeydessään ja kasvussaan, joten ehkä tuo valkoinen kaunotarkin!
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin me ainakin toivomme! Hyvää viikonloppua!

   Poista
 2. Toivotaan, että syreenisi toipuu. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥