tiistai 29. heinäkuuta 2014

Uusi kukkapenkki nro 2 - lisää yllätyksiä

Toisen uuden kukkapenkin tein tänä vuonna kasvihuoneen ja leikkimökin väliin puoliympyrän muotoon. Toisin kuin yläpihalla, tässä penkissä on enemmän murrettuja värejä, kuten lilaa ja hempeää vaaleanpunaista. Ajatuksena on, että jatkossa tätä penkkiä hiukan suurennettaisiin lähes ympyrän muotoon ja keskelle tulisi kivilaatoitus ja pieni istuinryhmä.


Myös tämä penkki sisältää yllätyksiä puutarhurille, sillä en muista mitä kaikkia sipuleita, juurakoita ja siemeniä tähän olen istuttanut. Osittain kasvusto on turhankin tiheää ja toisaalta löytyy myös tyhjiä kohtia, sillä kaikki eivät ole itäneet tai lähteneet kasvuun.


Eniten pidän näistä uusista ruusuista. Viereen on myös tulossa korkeita daalioita ja liljoja.


Tässä minulle uusi tuttavuus Rosa Rhapsody in Blue.


Vaikka tämä ruusu avaakin terälehtensä minun makuuni turhankin suurelle, niin väri on erittäin kaunis ja kukinta runsas. Näitä ruusuja on kolme vierekkäin. Niiden edessä kasvaa tämä kaunis ja suurikukkainen, mutta yksittäisillä kukilla kukkiva Rosa Mainzer Fastnacht.


Ruusujen välistä löytyy samaa valkosääkukkaa (Dimorphotheca pluvialis "Glistering White") kuin yläpihankin kukkapenkistä.


Daalioiden edessä on vaaleanpunainen kalla Zantedeschia "Rehmannii". Kukat aukeavat valkoisina, mutta ovat alkaneet muuttua reunoilta vaaleanpunaisiksi. Niistä pitäisi tulla täysin vaaleanpunaisia.


Kukkapenkin reunuksilta löytyy myös lähes mustaa sinisievikkiä (Penny Black). 


Kukkapenkissä vasemmalle päin mentäessä tällä hetkellä kukkii kruunuvuokko (Anemone coronaria "Mr. Fokker") sinertävänliloilla kukilla. Valokuva antaa sille liian sinisen sävyn.


Kruunuvuokon takana kukkii daaliat (pakkauksessa vain nimi Dahlia "Topmix pink").


Näiden eteen istutin reunuskasviksi loistosalviaa (Salvia x sylvestris "Blue Queen").Taustalla on kukassa vähän turhankin tiheässä oleva ruiskaunokkirypäs. Itse ihastuin näiden ruiskaunokkien väreihin.Ruiskaunokkien edessä on vähän turhan ahtaalle tilalle joutuneet iirikset (Iris Hollandica Blauw).


Eli tällaista on tällä hetkellä kukassa alapihan uudessa kukkapenkissä. Penkkiin istutin myös viime talveksi varastoon nostamiani daalioita ja miekkaliljoja sekä siirsin liljoja edellisestä paikasta nykyisen perunamaan alta. Enhän minä muistanut, että olen joskus ruukusta istuttanut maahan myös oransseja liljoja, joten tuolla välissä ne rikkovat ajatuksen hempeän värisestä kukkapenkistä. Mutta kauniitahan nekin ovat, joten annetaan vain kaikkien kukkien kukkia.


Nyt vain innolla odottamaan, mitä muuta tuolta penkistä kasvaa.

Täältä löydät edellisen postauksen yläpihan uudesta kukkapenkistä.

Edelleenkään ei ole täällä päin vettä satanut, joten eilen illalla jouduimme jo antamaan hanavedellä ensiapua puutarhalle. Uusi "sadevedenkeräysjärjestelmänikin" on ollut aivan käyttämättömänä, sillä tynnyreitä on joutunut täyttämään kasvihuonetta ja kesäkukkia varten vesijohtovedellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa ♥