sunnuntai 3. elokuuta 2014

Kesäkurpitsa "Eight Ball"

Kasvatin siemenestä muutaman erikoisemman muotoisen kesäkurpitsan Zucchini Eight Ball F1 Hybride. Hedelmät ovat tosiaankin biljardipallon kokoisia.


Nyt kesäkurpitsat ovat tosiaan parhaassa kasvuvauhdissaan. Istutin kasvimaalle kaksi tainta ja juurelle olen kesän mittaan laittanut hiukan kompostia.

Kun koskaan ei edellisistä vuosista mitään opi, niin saman virheen tein kuten aina kesäkurpitsojen ja avomaankurkkujen kanssa; istutin ne liian pieneen tilaan. Tässäkin tapauksessa tuo hedelmien pieni koko taisi hämätä, vaikka siemenpussissa lukeekin, että se on kasvutavaltaan roteva lajike.


Kasvimaan käytävä on siis vallattu kesäkurpitsan toimesta.


Kesäkurpitsat ovat kukkineet paljon ja tekevät hedelmiä. Alussa hedelmät lakastuivat, mutta nyt näyttäisivät tuottavan satoa. 


Tällaisia biljardipalloja niistä sitten tulee. Normaalit kesäkurpitsat tuottavat niin suuria hedelmiä, että me emme niitä ehdi koskaan käyttämään. Jos nämä pienemmät tulisi syötyä, vaikka näitä tosin tulee paljon enemmän kuin tavallisia kesäkurpitsoja. Täytyy vain miettiä kivoja käyttökohteita näille. Siemenpussissa oli idea, että täysikokoisina, halkaistuina ja ontoksi koverrettuina hedelmiä voidaan käyttää kompostoitavina kertakäyttöastioina.

Nyt olisi kesälomat lusittu ja huomenna alkaisi arki ja edessä paluu sorvin ääreen. Tämä oli ensimmäinen kesäloma, joka ihan tarkoituksella meni ilman mitään etukäteissuunnitelmia. Tämä oli työvuodesta palautumisen kannalta hyvä, mutta viime viikolla alkoi jo tuntumaan, että tarvitsisin jotakin "äksöniä" oleskelun rinnalle.

Mukavaa alkanutta elokuuta! Nyt puutarhat ovat mielestäni parhaimmillaan.

6 kommenttia:

 1. Minkä makuisia ovat nuo erikoiskesäkurpitsat? Todella hauskan muotoisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä maistuvat ihan kesäkurpitsalle. En ole niistä vielä mitään kokkaillut, vasta kypsentämättömänä vain maistanut.

   Poista
 2. Kivan mallisi kesäkurpitsoja on sinulla onko ne saman makuisia kuin pitkä malliset. Minulla on pitkä mallisia vihreitä ja keltaisi. Aika kivasti ovat kasvaneet ollaan jo syöty muutamia, ja hyviä ovat . Rehevän näköistä näyttä sinun kasvimaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienessä kasvimaassa kasvit valtaavat nopeasti tilaa eli riittävän rehevää on tällä hetkellä kun ei enää käytävällä mahdu kävelemään ;) Mun mielestä ovat saman makuisia kuin normaalit kesäkurpitsat.

   Poista
 3. Onpas hauskoja pallukoita! Samaa tahtia täälläkin mennään, tänään ensimmäinen työpäivä loman jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Oli kyllä melko helteinen päivä arjen aloitukseen.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥