keskiviikko 27. elokuuta 2014

Porkkanaohukaiset ja mustikka-mustaherukkahillo

Tänään onkin ruokalistalla todellista lähiruokaa, tai ainakin pääraaka-aineet ovat sellaisia. Porkkanaohukaiset ovat todella maukas ja koko perheelle maistuva ruoka. Mustikka-mustaherukkahillo on osoittautunut todella hyvän makuiseksi porkkanalettujen kanssa. 


Tänään kävin ensimmäistä kertaa harvennuksien jälkeen kurkistamassa, mitä porkkanoille kuuluu. Tänä vuonna kasvatuspaikka oli nähtävästi paljon parempi kuin aiempina vuosina, sillä porkkanat olivat jo oikein mukavan kokoisia. Aiemmin ne ovat kasvaneet melko tiiviissä peltomullassa, mutta nyt istutin ne istutuslaatikoihin.


Porkkanaohukaiset
5 dl maitoa
2 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja, joista pienen osan korvasin kaurahiutaleilla
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1/2 tl paprikajauhetta
hiukan valkopippuria
kaksi suurehkoa porkkanaa raastettuna
voita paistamiseen

Sekoita maito ja munat keskenään. Sekoita loput ainekset taikinaan ja anna turvota puolisen tuntia. Paista ohukaiset voissa kypsäksi.

Koska tänä vuonna kahdesta mustaherukkapensaasta tuli vaivaiset 1,5 litraa marjoja, ajattelin käyttää ne kokeilemalla itse tehdä hilloa yhdessä mustikoiden kanssa. Hillosta tuli vieläkin melko mustaherukkainen, ehkä ensi kerralla vieläkin vähennän mustaherukan määrää.


Mustikka-mustaherukkahillo
(Dan Sukkerin marjahillon ohjeesta soveltaen)
1,5 l mustikoita
1,5 l mustaherukoita
0,75 dl vettä
750 g hillosokeria

Kuumenna vesi ja marjat kattilassa. Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen ja keitä kevyesti poreillen 15 minuuttia. Sekoita välillä. Kuori vaahto.

Annan hillon jäähtyä puolisen tuntia, kunnes marjat eivät enää nouse pintaan. Sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje hyvin. Säilytä mieluiten viileässä.

Maukasta keskiviikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa ♥