sunnuntai 31. elokuuta 2014

Venetsialaiset - Veden, tulen ja valon juhla

Venetsialaisia eli huvilakauden päättäjäisiä on vietetty Pohjanmaan rannikolla tänä viikonloppuna. Venetsialaiset sijoittuvat aina elokuun viimeiseen viikonloppuun. Merenrannat ja pihat täyttyvät erivärisistä lyhdyistä ja kynttilöistä, ilotulitteet paukkuvat ja kokkojakin sytytellään. Kaupunki järjestää kaksikin ilotulitusta, yhdeksältä lasten ilotulituksen ja puolelta öin ilmaistapahtuman jälkeen toisen ilotulituksen. Kokkolan torilla oli tänä vuonna esiintyjinä mm. Pariisin kevät ja Paula Koivuniemi sekä Helsingin poliisisoittokunta. Tänään, sunnuntaina on torilla vielä lasten tapahtuma.

Eilen illalla kävimme Elban alueella katsomassa lasten ilotulitusta. Ilotulitus järjestettiin vastarannalla Meripuistossa, mutta epäilimme sen olevan niin ruuhkainen paikka, että valitsimme näköalapaikan hiukan kauempaa. Ilotulitus oli ehkä turhan aikaisin, sillä ilta ei vielä ehtinyt pimentyä siihen mennessä.


Toiseen suuntaan, avomerelle päin katsottaessa taivas värittyikin todella kauniiksi. M/s Jenny oli lähtenyt Venetsialaisten soihturisteilylle. Elban puolella on Kokkolan purjehdusseuran kotisatama. Elbassa toimii Nuorisokeskus Villa Elba ja Vanhan Villan laiturin päässä on tämä ihana saunarakennus.


Kotiin päästyämme koristelimme myös omaa pihaa kynttilöin ja naapuruston lapsillehan ilotulitteet olivat tietenkin tärkeä osa Venetsialaisia. 


Uuteen puutarhasiltaan kävin ripustamassa pieniä lyhtyjä.


Myös kasvihuone koristeltiin lyhdyin.
Niin se kesä taas meni ja huomenna aloitetaan syyskuu. Viime yönä oli sen verran jo hallaa, että kesäkurpitsojen ja avomaankurkkujen lehdet olivat osittain jo paleltuneet. Toivottavasti eivät kuitenkaan vielä anna periksi tämän vuoden osalta.

Mukavaa alkavaa syyskuuta!

8 kommenttia:

 1. Upeita kuvia, silta näyttää niin kauniille samoin kuin talonne iltavalaistuksessa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jotenkin tuo "keinovalo" on tosi kaunista nyt vielä kun ympäristö on vihreää.

   Poista
 2. Ihanat ja tunnelmalliset kuvat kesäkauden päättymisestä!!
  Puutarhasilta on tosi hieno!

  Mukavaa alkavaa syyskuuta!

  VastaaPoista
 3. Moi! Itse vietin venetsialaiset pyöräilemällä Kokkolasta Pietarsaareen. Ihan uskomaton määrä kynttilää, pataa ja muita tuleja, tuhansittain! Päätin samantein alkaa viettää joka juhlan juuri näin. + varjovenetsialaiset vielä eri aikaan kotosalla. Oi että kaunis tuo sillan koristelukuvasikin.
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli varmasti hienon näköistä 7-sillan tietä pyöräillessä. Ilmatkin sattuivat kohdalleen.

   Poista
 4. Voi, miten kaunista ja tunnelmallista. Tuo sinun uusi siltasi on kyllä pihan komistus - myös iltavalaistuna.
  Harmi, ettei täällä etelärannikolla vietetä venetsialaisia. Voihan sitä tietenkin itsekseen alkaa niitä viettämään, mutta ehkä tunnelma ei kuitenkaan ole sama kuin jos koko tienoo on menossa mukona.
  Syksy alkoi ja heti se tuntuu myös ilmoissa. Onpahan kuitenkin hyvät lapiointisäät. Mukavaa syksyn alkua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle! Vaikka silta on tuolla "takapihalla", niin jotenkin se vain kutsui luokseen koristelemaan sitä.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥