maanantai 1. joulukuuta 2014

Paperinarupalloja joulukoristeiksi


Eilen innostuin tekemään paperinarusta palloja joulukoristeiksi. Ostin jo lähes kuukausi sitten joulun värisiä paperinaruja suoraan Lappajärven Värjäämön tehtaanmyymälästä. Myymälä oli tällaiselle käsityöhöperölle ja varsinkin lankojen hamstraajalle todellinen taivas. Värejä ja materiaaleja oli moneen lähtöön eripaksuisista paperinaruista matonkuteisiin.


Ohuita paperinaruja ostin kuusenvihreän, kullanruskean, joulunpunaisen ja valkoisen sävyissä. Punaisessa ja valkoisessa oli mukana ohutta kultalankaa.

Näin helppoa paperinarupallojen tekeminen on.

Ohje:

Sekoita Eri Keeperiin tai vastaavaan liimaan noin sama määrä vettä, ehkä hiukan enemmänkin. Itse käytin astiana kukkaruukkua. 

Puhalla tai pumppaa haluamasi kokoisia ilmapalloja pyöreäksi. Omana kokemuksena totean, että vesi-ilmapalloihin oli vaikea saada niin vähän ilmaa, ettei pallo mennyt hiukan soikion malliseksi. Suuremmista ilmapalloista sai paremmin pyöreän mallisia. Jotkut laittavat kelmua ilmapallon ympärille, mutta itse koen että irrottaminen onnistuu paremmin ilman kelmua, sillä kelmusta tarttuu muovin palasia paperinaruun.

Tämän jälkeen laita paperinarua tarpeellinen määrä liima-vesiseokseen hetkeksi likoamaan.


Sitten ala kiertämään paperinarua ilmapallon ympärille, kuin lankakerää kerisit. Muutama ensimmäinen kierros voi olla melko napakka, mutta tämän jälkeen älä kiristä narua paljoa, jotteivät muut kierrokset pääse löystymään. Kääntele palloa sen verran, etteivät narujen risteämiskohdat ole koko aikaa samalla kohdalla.

Tämän jälkeen laita ne ilmapallojen päistä roikkumaan. Itse annoin niiden kuivaa viitisen tuntia. Silloin ne olivat jo kunnolla kuivuneet.


Sitten tehdään ilmapalloon vaikka saksilla reikä ja poks! ilmapallo irtoaa liimasta yhtenä palana. Jos haluat tehdä tiiviimpiä palloja, jätä kuitenkin sen verran rakoa, että saat ilmapallon pois sisältä.

Laitoin paperinarupallot olohuoneen lasipöydälle ja niihin led-valoketjusta yhden valon kunkin pallon sisälle. Asetelmasta tuli ihan kivan näköinen, kun lasin päällä on ilmavia paperinarupalloja.


6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos. Itsekin yllätyin positiivisesti lopputuloksesta. Noita voisi tehdä enemmänkin, mutta ehkä joulukoristeiden keräämisvaiheessa alkaa mietityttämään pallojen varastoiminen.

   Poista
 2. Kauniita ovat etenkin lasipöydällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Pahoittelen, että vastaukset ovat tässä joulun alla jääneet.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥