tiistai 6. tammikuuta 2015

Hartiahuivi (aaltoneulehuivi)


Jo marraskuussa alkaneena sohvannurkkaproggiksena on ollut hartiahuivin tekeminen. Työ edistyi aika hitaasti ja valmistui vasta ennen vuodenvaihdetta. Tänään sain vasta langat pääteltyä.

Ohje huiviin on Novitan talvi 2014 -lehden neulekoulussa. Huivi tehtiin pudotetuin silmukoin Novita Huurre (kirjava harmaa 842) langalla koon 4,5 puikoilla. Huivin lopullinen koko on noin 150 cm x 60 cm ja lankaa tähän kului vajaa 200 g.

Työssä käytin pitkiä bambupuikkoja. Vaikka muuten pidän bambupuikoilla neulomisesta, niin nämä pitkät eivät olleet kovinkaan kestäviä. Toinen puikko meni lähes poikki heti alussa ja teipin avustuksella neulottiin työ loppuun saakka. Lisäksi pitkät puikot taipuivat todella paljon työn aikana. Seuraavaksi tekisi mieli kokeilla hiilikuitupuikkoja. Onko kenelläkään kokemusta niistä? Häiritseekö metallipäiden kilinä?


5 kommenttia:

 1. Aivan ihana huivi, ja todella taidokas.
  Kokeilin jonkin aikaa bambupuikkoja, mutta en tykännyt niiden taipumisesta. Yksi sukkapuikko katkesi heti alkuunsa ja osa puikoista tuntui myös jotenkin tikkuisilta. Sen sijaan KnitPron hiiilikuitupuikkoihin olen kovastikin mieltynyt. Tilasin netistä eri vahvuisia sukkapuikkoja lisää, kun ensimmäiset, lahjaksi saamani ovat 3 mm ja tarvitsen myös paksumpia. FB:n villasukkaryhmässä kehutaan kovasti neliskanttisia Cubicseja, mutta niitä en ole vielä kokeillut.
  Vanhat Prymin harmaat puikot tuntuvat kilkattavan huomattavasti hiilikuituja enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan voisin hankkia noita hiilikuitupuikkoja. Luin myös noista neliskanttisista ja olisi tosi mielenkiintoinen kokeilla.

   Poista
 2. Todella kaunis huivi ja hyvät värit.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥