torstai 1. tammikuuta 2015

Valokuvausvuosi 2014 - Photos of 2014

Valokuvausinnostus on säilynyt myös vuoden 2014 ajan. Valitettavasti vain laiskuus lähteä ympäristöön kuvaamaan on estänyt harrastusta.

Luen mielelläni erilaisia valokuvauslehtiä. Parasta mitä postilaatikkoon voit tipahtaa, on DigiKuva -lehti. Sen ahmin aina saman tien ja lehti sopii hyvin myös aloittelevalle kuvaajalle. Työmatkoilla koluan aina rautatieaseman lehtihyllyt muiden lehtien osalta ja yleensä uudet numerot tulee hankittuakin. Näitä ovat esimerkiksi Kamera, Digital Camera World, Digital SLR Photography ja Practical Photography.

Vuoden aikana hankin kaksi uutta objektiivia: Sigma 35 mm 1.4 DG Art Series ja Samyang 8 mm 1:3.5 UMC Fish-Eye CS II. Tuon Sigman objektiivin hankintaan olen valovoiman ja hyvän kuvanlaadun vuoksi erittäin tyytyväinen. Toki pohdin sitä, että olisiko vastaava 50 mm putki ollut vielä monikäyttöisempi. Kalansilmäobjektiivin kanssa en ole vielä oikein päässyt kaveriksi. Objektiivi on valitettavasti käsitarkenteinen ja valitettavasti joutuu "croppaamaan" kinokoon kameran kanssa, vaikka myyjän mukaan tämän olisi pitänyt toimia myös kinokoon kamerassa. Fisulla kuvaaminen ei toki ole jokapäiväistä, joten sillä kuvaaminen hakee enemmän sopivia kohteita.

Koska järjestelmäkameraa ei oteta ihan joka paikkaan käsilaukussa mukaan, niin ostin alkuvuodesta myös uuden pokkarin Nikon Coolpix S9500. On tämä kamera joillakin reissuilla ollut mukana, mutta kovin vähän sillä kuitenkin tulee kuvattua.

Tulevana vuonna haluaisin kehittyä paremmaksi valokuvaajaksi ja oppia paremmin Photoshopin käyttöä. Tällaiselle itseoppineelle olisi varmasti jonkinlainen valokuvaus- ja valokuvankäsittelykurssi tarpeeseen.

Tässä otteita valokuvausvuodesta 2014 kuvakollaasien muodossa.
4 kommenttia:

 1. Hienot kuvakollaasit viime vuodelta!

  Mukavaa alkanutta vuotta 2015!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hiukan vähäiseltä onnistuneet otokset näyttävät, kun penkoo kuva-arkistoja. Hyvää uutta vuotta myös sinulle!

   Poista
 2. Hienot kuvakollaasit.
  Minullakin on käsilaukkukamerana Canonin PowerShot G12, koska kamera pitää olla aina mukana. Enemmän kuitenkin tulee kuvattua järkkärillä. Odotan vain rikastumista, jolloin voisin hankkia oikein valovoimaisen kameran objektiiveineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhden sortin välineharrastus tämäkin on. Taitoa ja silmää tarvittaisiin, mutta hyvät välineet auttavat myös toteutuksessa.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥