lauantai 11. huhtikuuta 2015

Onnettomuuden jälkeen

Tämän blogin kirjoittaminen on jäänyt viime aikoina. Helmikuun lopussa jouduin moottorikelkkaonnettomuuteen, jonka seurauksena sain selkäydinvamman ja halvaannuin osittain. Siitä lähtien olen ollut sairaalahoidossa ja kuntoutuksessa. Ulkopuolisten silmin kuntoutus on edennyt hyvin, mutta itse vertaan omaa toimintakykyäni edelleen aikaisempaan.

Alunperin olin ajatellut kirjoittaa blogia kuntoutumisen edistymisestä, mutta todennäköisesti se olisi ollut liian raskasta samalla kun edelleen prosessoin tapahtunutta ja "uutta minää".

Kova into olisi taimien esikasvatukseen ja puutarhatöihin auringon pilkistäessä ikkunasta ja nähdessäni puutarhapäivityksiä sosiaalisessa mediassa sekä blogeissa. Valitettavasti ainakin tänä vuonna puutarhatyöt jäävät pääosin väliin. Toivottavasti kuntoudun tulevaisuudessa niin, että voin jatkaa tätä rakasta harrastusta. 

Työkaverini menivät joko heikona hetkenään tai ymmärtämättömyyttään lupaamaan pitävänsä huolen tänä kesänä meidän pihastamme. Eli minulla on työnjohtajan pesti tiedossa tälle kesälle. 

Kotiin päästyäni bloggaan voimavarojeni mukaisesti. Aika näyttää mitä se käytännössä on. Tavalla tai toisella haluan ja aion jatkaa minulle rakkaita harrastuksia puutarhan hoitoa, valokuvausta ja käsitöitä.

Vaikka tämä kliseeltä kuulostaakin, niin muistakaa pysähtyä arjen keskellä nauttimaan asioista, joita usein pitää itsestään selvyytenä. Koskaan ei tiedä, mitä seuraava päivä tai jopa hetki tuo tullessaan.


12 kommenttia:

 1. Halaus <3 täysin totta, koskaan ei tiedä mitä tuleva päivä tuo tullessaan, tärkeintä on nauttia kaikesta mitä sillä hetkellä on <3 kirjoittelin viime syksynä blogissa kuinka minulle rakas ihminen kuoli autokolarissa, elämä ja ajatukset muuttuivat kerralla. Voimia ja sinnikkyyttä tulevaan Pinuski <3

  VastaaPoista
 2. Voi ei! Tsemppiä ja voimia sinulle paranemiseen ja kuntoutumiseen!

  VastaaPoista
 3. Kaikkea hyvää ja sylin täydeltä voimia ja tsemppiä, periksi ei saa antaa...


  VastaaPoista
 4. No voi, kaikkea sitä pitääkin sattua. Lähetän sinulle ison voimahalauksen.
  Meillä Suomessa saa onneksi korkeatasoista hoitoa ja kuntoutusta, joten toivotaan niitä sinullekin riittävästi. Hyvähän se on näin terveenä sanoa, mutta omalla asenteella on tervehtymisen kannalta suuri merkitys. Kuin myös vertaistuella, jos vain sellaista jostain löytää ja saa. Tiedän muutamia hienoja kuntoutuskertomuksia, joten toivoa ei kannata menettää. Jotenkin tästä postauksestasi aistii, että elämänhalu on sinulla voimakas ja pyrkimys kuntoutumiseen. Kirjoittele kuulumisiasi ja kuntoutumisen edistymisestä. Mielelläni ainakin minä niistä kuulisin.

  VastaaPoista
 5. Piti vielä sanomani, ettei se terve arki ole laisinkaan niin itsestäänselvyys, kuin itse kukin ajattelee. Ihan minä päivänä tahansa voi joutua kohtaamaan oman tai läheisensä vakavan sairauden. Siksi tätä elämää kannattaa elää täysillä. Tai ainakin niin, että lasi on aina puolitäysi eikä puolityhjä.

  VastaaPoista
 6. Tsemppiä toivotan sulle oikein paljon ja yhdyn Sirpan sanoihin, periksi ei saa antaa!

  VastaaPoista
 7. Olipa tosi ikävä uutinen. Elämä on joskus hyvin arvaamaton ja epäoikeudenmukainen. Tsemppiä ja voimia sinulle kuntoutumiseen.

  VastaaPoista
 8. Ikävä uutinen tosiaan ! Mutta sulla tuntuu olevan uskomaton asenne tilanteeseen nähden ja siitä on varmasti iso apu toipumisessa. Sulla on ihanat työkaverit kun ovat luvanneet pitää huolta kauniista puutarhastanne ♥ Voimia ja paranemisia sinulle ♥

  VastaaPoista
 9. Meille joskus ihan yllättäin näyttää elämä myös sen nurjan puolen, sattuu jotain jota ei ole osannut ollenkaan ajatella. Kaikki muuttuu ja se arki jota olemme tottuneet elämään on tiessään ja kaikki tuttu ja turvallinen on poissa.
  Blogisi on niitä ensimmäisiä joita täällä olen lukenut ja toivon niin myös edelleen. Voimahalauksia sinulle ja luota ja usko tulevaisuuteen. Kuntoutus voi olla hyvinkin pitkää mutta toivottavasti lopputulos on hyvä ja aikaa myöden olet taas entiselläsi, reipas, iloinen ja idearikas niin kotona, työssä kuin puutarhassa.
  Kaikkea hyvää Sinulle, olet läsnä ajatuksissani.

  VastaaPoista
 10. Voi kamalaa, kaikenlaista voi tosiaan yllättäen sattua! Pieni hetki voi muuttaa koko elämän, ja liian pienestä tulee helposti valitettua. Toivotan sinulle kovasti voimia ja sisua jaksaa kuntoutusta, niin että ehkä sitten seuraavana kesänä jo mylläät itse pihalla. Ihania työkavereita sinulla:)

  VastaaPoista
 11. Kyllä kohtalo osaa olla julma! Itse vakavan sairauden kokeneena yhdyn ehdottomasti tuohon kirjoittamaasi,että kannattaa olla tyytyväinen arjen pieniin ilonaiheisiin,vaikka se arki välillä kuinka tuntuisi ankealta ja harmaalta.
  Tsemppiä kuntoutumiseen!

  VastaaPoista
 12. Tulee puun takaa nämä onnettomuudet. Hienoa, että olet jo paremmassa kunnossa. Onneksi keväästä ja kesästä voi nauttia myös muuten kuin puutarhassa touhuten. Tsemppiä ja reipasta mieltä kuntoutumiseen... ja sopivan pieninä palasina ne tavoitteet. Onpa sinulla ihania työkavereita.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥