torstai 17. syyskuuta 2015

Leikkokukkia omasta puutarhasta

Vas. maanpeiteruusu Mirato ja tuivio, portin vas. puolella lumikärhö Paul Farges, oikealla puolella tarhalyhtykärhö Princess Kate ja jalokärhö Jackmanii, oikealla kanadalainen pensasruusu Prairie Joy sekä tuivio
 Vaikka puutarha on toisaalta tähän aikaan vuodesta rehevimmillään, niin monissa kasveissa näkyy kuitenkin jo syksyn merkkejä. Alkusyksystä itse tuon aina jäljellä olevia kukkia sisälle ilahduttamaan.
 
 
Tässä kimpussa on ryhmäruusu Nina Weibull, lumikärhö Paul Farges sekä pohjana herttavuorenkilven lehtiä. Lehdet säilyvät hyvin kimpussa sisällä, joten kukkien kuihtuessa vaihdan kimppuun vain uudet kukat.
 
 
Tässä onkin sekoitettuna monenlaista hempeän sävyistä kukkaa. Mm. syysleimua, kruunuvuokkoa, kosmoskukkaa, purppurakeijunkukkaa, sinipiikkiputkea ja kissanminttua. Pohjaksi laitettu liuskavaleangervo näyttää kimpussa kauniilta, mutta se ei näköjään käy leikkokukaksi, sillä lehdet kuivuvat todella nopeasti leikkauksen jälkeen.

14 kommenttia:

 1. Voi mikkä färit tuas alimmaases kimpus! Ihana... Talavehtiiko lumikärhön maanpäälliset osat vai aloottaako se joka kevät aluusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen aina repinyt lumikärhön maanpäälliset osat lähes maan tasalle, eli kasvaa tuollaiseksi ja kukkii saman vuoden versoilla. Mulla on sellainen mielikuva, että maanpäälliset osat saattaisivat myös talvehtia hyvissä olosuhteissa.

   Poista
 2. No, on kauniita kimppuja!
  Mukavaa syyskuun jatkoa...

  VastaaPoista
 3. Ihanat kimput. Usein kauneimmat sidontamateriaalit saa juuri omasta puutarhasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Sitä vasta herää keräilemään niitä näin syksyllä. Tosin kesällä se "olohuone" onkin ulkona ja siellä on kukat omasta takaa.

   Poista
 4. Aivan upea tuo sisäänkäynti puutarhaan! Kauniit kimput.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sisäänkäynti on kyllä nyt rehevä ja lumikärhö jaksaa ihastuttaa pakkasten tuloon saakka.

   Poista
 5. Ihana lumikärhö ja koko tulopihan istutukset, tosiaan kyllä omasta pihasta löytää monenlaista kukkaa joita yhdistelemällä saa kaunista. Kuunliljan lehdet myöskin säilyvät pitkään ja samoin pionin lehdet.
  Nautitaan syksystä ja sen kukkasista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuunliljaa olenkin joskus laittanut kimppuihin, ensimmäiset pionit istutin puutarhaani vasta tänä vuonna :) Purppurakeijunkukan lehdet ovat myös kauniita kimpuissa.

   Poista
 6. Kauniit kuvat kauniissa blogissa <3

  - Maija -

  http://maijablogi.blogspot.fi

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥