sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Valio-myrskyä


Valio-myrsky pyyhkäisi Suomen yli perjantaina 2.10.2015. Myrsky oli puuskainen, mutta kuitenkin lämmin. Yritin kuvata puutarhassa puuskia, mutta ei niitä saanut kuvassa näkymään niin kovina, kuin miltä ne tuntuivat.
 

Punahattujen alaspäin roikkuvat terälehdet heiluivat tuulessa kauniisti ja vesi roiskui suihkulähteestä pitkälle kukkapenkkiin.

 
Myrsky ei onneksi saanut meidän puutarhassamme kovin pahoja tuhoja aikaiseksi. Tuurenpihlajan se sai kaadettua istutusaltaasta, vaikka sitä oli jo aiemmin jouduttu tukemaan. Onneksi näyttäisi siltä, ettei puu katkennut vaan se kaatui juuripaakustaan. Toivottavasti se juurtuu hyvin takaisin, sillä näyttäisi ettei se ollut vielä kovin hyvin saanut tuettua itseään juurilla maahan.
 


Tuuli kaatoi tikkaat ja heitteli istutusruukkuja ja ampppeleita. Onneksi noiden kukkaistutusten aika alkaa jo olla tältä vuodelta ohitse, eikä tuhot jää harmittamaan.


Myrskyn hyvä puoli oli se, että tuuli sattui tulemaan sellaisesta suunnasta, että myös pudonneet lehdet hävisivät nurmikolta.


Tekikö Valio-myrsky pahoja tuhoja sinun puutarhassasi?

10 kommenttia:

 1. No onneksi myrsky ei saanut pahempaa aikaan kauniilla pihallanne. Meille saakka tuo myrsky ei onneksi ylettynyt, eikä säätietojen mukaan pitänytkään. Tuuli oli kyllä hieman normaalia voimakkaampaa.
  Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa.

  VastaaPoista
 2. Meillä oli kovimpia tuulia mitä on koskaa ollu. Onneksi ei mitää pahempaa sattunu, jotain purkkia lenteli pitkin pihaa. Eniten harmitti pari sähkökatkosta, onneksi noli aika lyhkääsiä. Toisen aikana otin päikkärit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sähkökatkokset ovat parhaita; silloin on lupa olla tekemättä mitään. ;)

   Poista
 3. Punahatuista tosiaan näki tuulen voiman. Meillä kyllä tuuli, mutta mitään ei sattunut. Piha on aika suojainen, joten tuuli ei päässyt täydellä voimalla puhaltamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, ettei tuuli aiheuttanut tuhoja tällä kertaa.

   Poista
 4. Hei, Ei täälläkään päin tapahtunut tuhoja vaikka myrskäsi kovasti.
  Minun blogiani voi seurata osoitteessa: http://sisustajanunelmat.blogspot.fi/
  Aloitin tänään pitämään blogiani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla! Täytyypä käydä tutustumassa uuteen blogiisi :)

   Poista
 5. Täällä pääkaupunkiseudulla myrskystä ei ollut tietoakaan. Onneksi se ei teilläkään kovin suurta tuhoa päässyt tekemään.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥