sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Monenlaista paperinarusta

Eilen illalla sain valmiiksi toisen paperinaru-valokassin, kun ensimmäinen meni lahjaksi. Illan hämärtyessä se tuo mukavaa tunnelmaa yhdessä kynttilöiden kanssa.
Paperinarusta saisi monenlaista aikaiseksi, kunhan vain ideoita riittäisi. Naru on mukavaa käsiteltävää ja siitä saa nopeasti tulosta, minä kun en ole kovin pitkäpinnainen aikaansaannosten kanssa, vaan näkyvää tulosta pitäisi tulla kohtuu nopeasti. Tässä katsaus muutamiin töihin, joita olen paperinarusta tehnyt.
Tein tytön huoneeseen lampunvarjostimen paperinarukukista. Noita kukkia on ihan mukava tehdä, mutta niiden toisiinsa kiinnittäminen oli melko tuskaista hommaa.


Paperinarusta neulomalla on tullut tehtyä erilaisia koristeita seinälle ja ikkunaan sekä led-valoilla että ilman, sekä itselle että lahjaksi. Suurin ongelma näissä on se, että töitä kertyy hyllylle kun seinään ei saa laitettua nauloja töitä varten (tai oikean paikan miettiminen on niin hankalaa, onkohan se sittenkään hyvä tuossa... eikä sitten uskalla lyödä naulaa siihen kohtaan).

Tällä hetkellä kaapissa odottaa paperinarut pöytäliinaa varten. Sekin olisi nopea tehdä, mutta tarkempi suunnitelma toteutuksesta puuttuu ja niin, se aloittaminen.
Meidän Manu-kissa on viime aikoina osoittanut mieltään aamuisin repimällä hampaillaan Ikean paperipäällysteistä jalkalampunvarjostinta. Tämä aivan siitä syystä, ettemme herää tarpeeksi aikaisin ja päästetä häntä ulos. Olen onnistunut kääntelemään revittyjä nurkkia aina jotenkin seinään päin, mutta tänä aamuna Manu nappasi kiinni kolmannesta nurkasta, joten reikien piilottaminen ei taida enää onnistua. Tänä aamuna tuli mieleeni, että voisinkohan virkata paperinarusta tuohon uuden varjostimen. Isäntä jo oikoi ja katkoi minulle paksua rautalankaa kehikon tueksi, sillä tuossa alkuperäisessä on kehikko vain alhaalla ja ylhäällä ja tuo paperi jotenkin onnistuu pysymään noin neliskanttisen mallisena. Enää puuttuu suunnitelma miten tuon toteuttaisi tai onko se edes toteuttamiskelpoinen. Laitan tulemaan päivitystä mikäli tämä asia edistyy. ;)8 kommenttia:

 1. Vautsi, miten taitava olet. Tuo tyttäresi huoneeseen tekemäsi lampunvarjostin on todella kaunis. Ja nuo sydämet. Laita myyntiin, jollet halua kaikkia ripustaa omaan kotiisi. Mielelläni minäkin tuollaisia ostaisin.

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos. Ei noihin oikeasti niin paljoa taitoa tarvi. Hyvä malli ja aloitus, siinä ne ainekset.

  VastaaPoista
 3. Kivat ja kauniit työt. Minäkin olen tehnyt pari paperinarutyötä. Valotaulun ja kranssin.

  VastaaPoista
 4. Hienoja töitä. Varsinkin lampunvarjostin on upea!:)

  VastaaPoista
 5. Mistähän löytäisi tuollaisen kolme renkaisen kehikon? Itse oon nähnyt vain kaksiosaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisin ostaa tuon silloin paikallisesta Taito -shopista.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥