maanantai 7. lokakuuta 2013

Neulotut säärystimet

Vihdoinkin sain neidin tilaamat valkoiset säärystimet valmiiksi! Eivät nuo todellisuudessa kovin isotöiset olleet, mutta johonkin se viikko tuhraantui. Muutamana iltana taisin tosissaan tv:n ääressä niitä kutoa (tai tikata kuten meidän murteella on tapana sanoa).
Säärystimet on tehty Novitan valkoisesta Hile -langasta käyttäen nr 6 puikkoja. Tyttö on noin 140 cm pitkä, joten lankaa kului säärystimiin hiukan toista kerää. Ohje säärystimiin oli Novitan syksyn 2013 lehdessä.
Säärystimet tehtiin 2 o 2 n joustinneuleena ja keskelle yhteen oikea -riviin neulottiin pitsipalmikkoa (Siirretään 3 s neulomatta oikean puoleiselle puikolle. Vedetään ryhmän oikeanpuoleinen silmukka kahden seuraavan silmukan yli. Siirretään silmukat takaisin vasemmalle puikolle ja neulotaan 1 o, langankierto puikolle ja 1 o. Tämä toistetaan joka neljäs kierros).
Hile -lanka oli mukavaa neulottavaa (varsinkin kun olin juuri hankkinut itselleni bambu-puikot) ja tulosta tuli melko ripeästi. Tarkoituksenani oli tehdä samasta langasta neidille vielä kauluri, mutta lankaa kuluikin toista kerää joten joutunen käydä ostamassa lankaa lisää. ;)

6 kommenttia:

Kommenttisi ilahduttaa ♥